1

2

Przepisy

Przygotowanie:

Dno tortownicy (o średnicy ok. 20cm) wykładamy herbatnikami.

Banany kroimy w plasterki.

Układamy na warstwie herbatników jeden przy drugim.

Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu dodając łyżkę masła.

Do ugotowanych wsypujemy galaretki.

Całość mieszamy ( dokladnie! )

Studzimy.

Do przestudzonej masy dodajemy żółtko i mieszamy ponownie.

Tak przygotowaną masę wlewamy do tortownicy.

Gdy stężeje dekorujemy wg własnego pomysłu czekoladą!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: