Pierś kurczaka z ryżem curry

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 52 min.

  • Porcje 4

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ryż curry z fasolką

Przygotowanie:

  1. Piersi delikatnie rozbij na 1,5-2 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin pokryty jest już przyprawami i odrobiną tłuszczu.
  2. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal. Zmniejsz moc kuchenki na 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni.
  3. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
  4. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Filet pokrój w paseczki i podaj z ryżem.
  5. Czas na ryż - zagotuj 1,5 szklankę wody z olejem, curry, kurkumą i kostką Bulionu warzywnego WINIARY.
  6. Wsyp ryż i fasolkę oczyszczoną i pociętą na kawałki (jeżeli używasz fasolki mrożonej, dodaj ją do ryżu, gdy jest prawie gotowy i gotuj przez 2-3 minuty).
  7. Całość gotuj do wchłonięcia płynu, aż ryż będzie miękki.

Opis przepisu:


Soczysta pierś z kurczaka z ryżem curry to ciekawy sposób na obiad. Do jej przygotowania wykorzystaj WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich, dzięki któremu Twój kurczak będzie odpowiednio doprawiony i soczysty.

Ryż możesz przyprawić w na dwa sposoby - w wersji łagodnej lub pikantnej. Łagodny smak uzyskasz po dodaniu do ryżu indyjskiego curry (żółtego lub czerwonego), a ostrzejszy, gdy dodasz curry brązowego (palonego). Niezależnie od tego, którą opcję smakową wybierzesz, pierś z kurczaka z ryżem curry to połączenie idealne. Przekonaj się sama!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?