Pierś z serem i pomidorem

Oceń ten przepis!

5/5 5 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
  2. Włóż do niej po porcji sera. Możesz spiąć patyczkiem.
  3. Pierś umieść na jednej połowie pergaminu, połóż po plastrze pomidora i przykryj drugą częścią. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
  4. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal. Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni.
  5. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
  6. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.
  7. Podawaj z bagietką i sałatką z grillowanych warzyw.

Opis przepisu:

Pierś z serem i pomidorem to ciekawy pomysł na posiłek dla najbliższych. Wyjątkowo prosta do zrobienia, gdy mamy WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami. A dzięki ukrytej w kurczaku niespodziance z topionego sera, danie zachwyci nawet najmłodszych. Idealne nadaje się na obiad lub spotkanie przy grillu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?