Sałatka z kurczakiem

5/5 5 40 5 1
5/5 5 40 5 1
  • Przygotowanie: 33 min.

  • Oczekiwanie: 10 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi delikatnie rozbij na 1,5-2 cm, umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
  2. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
  3. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.
  4. Bazylię i oregano wymieszaj z olejem, miodem i octem balsamicznym.
  5. Mięso pokrój w paski, pomidorki na ćwiartki.
  6. Ogórek przekrój na połowę usuń nasiona i pokrój w półplasterki.
  7. Na półmisku ułóż sałatę, pomidory, ogórki i paski kurczaka. Całość polej Sosem sałatkowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?