Pierś kurczaka z niespodzianką

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
  2. Włóż do niej po plastrze sera i pomidora. Aby całość lepiej się trzymała, możesz spiąć pierś patyczkiem.
  3. Umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
  4. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy patelnie Tefal. Zmniejsz moc kuchenki o połowę i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
  5. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.
  6. Podaj z ziemniakami z koperkiem i surówką z marchewki z jabłkiem.

Opis przepisu:

Niezawodny Pomysł na... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami pomoże nam przygotować pyszną pierś kurczaka z niespodzianką. W "kieszonkach", wyciętych w mięsie, ukryjemy plastry żółtego sera i pomidora, a potem usmażymy porcje mięsa na patelni bez dodawania tłuszczu, zawinięte w pergamin. Podajemy przekrojone ukośnie, z młodymi ziemniakami i surówką z marchewki i jabłka, albo z ryżem i zieloną sałatą ze śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?