1

2

Przepisy

Wrap z kurczakiem

3/5 3 131 5 1

przygotowanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

376 calories kalorie: 376 kcal / porcja


Wrap z kurczakiem to smakowite danie, w sam raz na kolację! To także dobry pomysł na przekąskę – na domowe przyjęcie lub piknik. Dzięki użyciu WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią, Twój posiłek będzie wzbogacony o wspaniale doprawiony filet drobiowy. Wrapy z kurczaka przyrządzisz szybko i z łatwością, a Twoja rodzina z pewnością je pokocha!

Przygotowanie:

  1. Piersi delikatnie rozbij na 1,5-2 cm, umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
  2. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Do smażenia polecamy użycie patelni Tefal.
  3. Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
  4. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.
  5. Przygotuj sałatkę - sałatę porwij i połącz z pozostałymi składnikami sałatki. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  6. Placki tortilli podgrzej, rozłóż na nich sałatkę i paski pokrojonej piersi, zwiń w rulon.
  7. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: