Tortilla z kurczakiem, sałatą i marchewką

Oceń ten przepis!

3/5 3 137 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

3/5 3 137 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka rozetnij w poprzek na pół i delikatnie rozbij na ok 1-1,5 cm plastry.
  2. Przygotuj 4 sztuki pergaminu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS. Umieszczaj plastry mięsa na jednej połowie pergaminu przykrywając drugą połową.
  3. Rozgrzej na palniku patelnię teflonową bez dodawania tłuszczu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
  4. Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
  5. Mięso przełóż na deskę do krojenia i pokrój w cienkie paseczki.
  6. Sałatę porwij na drobne kawałki i wymieszaj miseczce z sokiem z cytryny, solą i cukrem.
  7. Marchewkę pokrój w cienkie słupki.
  8. Na środku każdej z tortilli układaj sałatę, marchewkę, kawałki mięsa. Wszystko polej sosem czosnkowym WINIARY i zwiń ciasno w kształtne rulony, aby całość się nie rozpadała. Aby łatwiej zapakować do pudełka na drugie śniadanie, możesz je także przekroić na pół.

Opis przepisu:


Wrap z kurczakiem to smakowite danie, w sam raz na kolację! To także dobry pomysł na przekąskę – na domowe przyjęcie lub piknik. Dzięki użyciu WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią, Twój posiłek będzie wzbogacony o wspaniale doprawiony filet drobiowy. Wrapy z kurczaka przyrządzisz szybko i z łatwością, a Twoja rodzina z pewnością je pokocha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?