Pierś kurczaka z mozzarellą

Oceń ten przepis!

4/5 4 50 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Porcje 4

4/5 4 50 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mozzarellę i ogórka pokrój w plastry.
  2. Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
  3. Włóż do niej porcje sera i ogórka. Możesz spiąć patyczkiem.
  4. Umieść piersi na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal.
  5. Zmniejsz moc kuchenki na połowę i połóż mięso zawinięte w pergamin, który pokryty jest już przyprawami i odrobiną oleju. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
  6. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.
  7. Podaj z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej.

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka z mozzarellą to danie dla tych, którzy lubią niecodzienne dania. Dzięki WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z papryką, mięso będzie soczyste, miękkie i aromatyczne. Faszerowane piersi zachwycą wszystkich domowników, nawet tych najmłodszych. Do dekoracji możesz wykorzystać Sos włoski WINIARY, a dla fanów czosnku - Sos czosnkowy WINIARY lub Sos czosnkowo-ziołowy WINIARY.

Spróbuj także z sosem z karmelizowaną cebulą na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?