składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Mozzarellę i ogórka pokrój w plastry.
- Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
- Włóż do niej porcje sera i ogórka. Możesz spiąć patyczkiem.
- Umieść piersi na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Patelnię rozgrzej bez tłuszczu - do smażenia polecamy użycie patelni Tefal.
- Zmniejsz moc kuchenki na połowę i połóż mięso zawinięte w pergamin, który pokryty jest już przyprawami i odrobiną oleju. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
- Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin. Pierś przekrój ukośnie na połowę.
- Podaj z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Pierś z kurczaka z mozzarellą to danie dla tych, którzy lubią niecodzienne dania. Dzięki WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka z papryką, mięso będzie soczyste, miękkie i aromatyczne. Faszerowane piersi zachwycą wszystkich domowników, nawet tych najmłodszych. Do dekoracji możesz wykorzystać Sos włoski WINIARY, a dla fanów czosnku - Sos czosnkowy WINIARY lub Sos czosnkowo-ziołowy WINIARY.
Spróbuj także z sosem z karmelizowaną cebulą na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?