1

2

Przepisy

Ryba z papryką i ananasem

5/5 5 1 5 1

Przygotowanie:

1. Rybę delikatnie obsyp solą.
2. Składniki na ciasto zmiksuj ze sobą.
3. W gotowym cieście obtaczaj kawałki ryby i smaż na rozgrzanym oleju.
4. Usmażone kawałki ryby układaj na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Sos:
1. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce, paprykę i ananasa pokrój w kostkę. Sok zostaw do sosu.
2. Na patelnię wylej 3/4 szklanki oleju, dodaj sok z ananasa oraz marchewkę, duś około 5 minut.
3. Następnie dodaj do sosu pozostałe składniki: sos sojowy, ocet winny, cukier, paprykę i ananasa, curry oraz posiekany czosnek.
4. Mąkę rozprowadź w zimnej wodzie i wlej do sosu, podduś całość.
5. Do tak przygotowanego sosu przełóż kawałki ryby.
6. Podawaj ciepłe.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: