Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ryba z papryką i ananasem

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. 1. Rybę delikatnie obsyp solą.
  2. 2. Składniki na ciasto zmiksuj ze sobą.
  3. 3. W gotowym cieście obtaczaj kawałki ryby i smaż na rozgrzanym oleju.
  4. 4. Usmażone kawałki ryby układaj na ręczniku papierowym aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
  5. Sos:
  6. 1. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce, paprykę i ananasa pokrój w kostkę. Sok zostaw do sosu.
  7. 2. Na patelnię wylej 3/4 szklanki oleju, dodaj sok z ananasa oraz marchewkę, duś około 5 minut.
  8. 3. Następnie dodaj do sosu pozostałe składniki: sos sojowy, ocet winny, cukier, paprykę i ananasa, curry oraz posiekany czosnek.
  9. 4. Mąkę rozprowadź w zimnej wodzie i wlej do sosu, podduś całość.
  10. 5. Do tak przygotowanego sosu przełóż kawałki ryby.
  11. 6. Podawaj ciepłe.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 kg filetów ryby np. tilapia
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki maki ziemniaczanej
  • łyżeczka Proszek do pieczenia WINIARY
  • puszka ananasa
  • marchewka
  • słoik papryki marynowanej
  • 3/4 szklanki oleju
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 5 łyżek octu winnego
  • 2 łyżeczki curry
  • 12 płaskich łyżeczek cukru
  • 3/4 szklanki wody
  • łyżka maki ziemniaczanej
  • 6 ząbków czosnku

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ryba z papryką i ananasem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ryba z papryką i ananasem

Wydrukuj przepis

Ryba z papryką i ananasem

Zgłoś przepis do moderacji