1

2

Przepisy

Zupa szpinakowa

5/5 5 5 5 1

Przygotowanie:

1. Cebule pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach i całość podduś na maśle.
2. Dodaj szpinak i duś kolejne 10 min.
3. Do gotującej wody dodaj podduszone składniki, ziemniaki pokrojone w kostkę i ryż.
4. Dopraw Jarzynką i pieprzem, gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.
5. Na koniec dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i śmietanę lub jogurt. Możesz zupę zmiksować, ale nie jest to konieczne.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: