1

2

Przepisy

Zupa krem z cukinii i szpinaku z dodatkiem sera gorgonzola

0/5 0 0 5 1

Efektowny pomysł na obiad z włoską nutą – zupa krem z cukinii i szpinaku z dodatkiem sera gorgonzola. Bardzo prosta do przygotowania: do zmiksowanego szpinaku, duszonego w Bulionie warzywnym WINIARY ze śmietanką, dodajemy podsmażoną cukinię z cebulką, a całość posypujemy pokruszonym serem gorgonzola (lepiej kruszy się gorgonzola naturalna, ale smaczniejsza jest śmietankowa) i dekorujemy aromatycznymi listkami świeżej bazylii.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę z cukinią pokrojoną w kostkę, aż zmiękną.
  2. Dodaj drobno posiekany czosnek.
  3. Rozmroź szpinak i zalej bulionem ze śmietanką.
  4. Całość gotuj kilka minut, podsmażając w międzyczasie plasterki cukinii.
  5. Zupę zmiksuj, dopraw solą i pieprzem do smaku.
  6. Przelej na talerz i posyp pokruszonym serem, plasterkami cukinii i listkami bazylii.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: