Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Cappuccino na zimno

  • Cappuccino na zimno
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Biszkopty 2 opakowania
  2. Cukier 1/2 szklanki
  3. Kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
  4. Masło 250 g
  5. Mleko w proszku 2 szklanki
  6. galaretki pomarańczowe 3
  7. serki waniliowe 600 g
  8. Żelatyna 2 łyżki
  9. Żółtko 1
  10. Sposób przygotowania
  11. W półtorej szklanki gorącej wody rozpuścić 1 galaretkę i ostudzić. Następnie nasączać biszkopty w tej galaretce i kłaść jeden obok drugiego na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm.
  12. Margarynę, cukier i żółtko utrzeć na pulchną masę, następnie dodawać powoli serki homogenizowane, mleko w proszku, rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody i ostudzoną kawę, cały czas ucierając. Pod koniec dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w 1 szklanki gorącej wody. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na biszkopty.
  13. Gdy masa zgęstnieje ponownie nasączyć biszkopty w galaretce i kłaść na masę jeden obok drugiego. Ciasto włożyć na 1 godziny do lodówki.
  14. Dwie galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, a gdy zacznie tężeć polać ciasto. Schłodzić. Najlepiej podawać następnego dnia.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Cappuccino na zimno
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Cappuccino na zimno

Wydrukuj przepis

Cappuccino na zimno

Zgłoś przepis do moderacji