1

2

Przepisy

Szparagi w boczku z grilla

4/5 4 10 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

502 calories kalorie: 502 kcal / porcja

Wykwintna przekąska z grilla - szparagi w bekonie. Szparagi ugotowane w Rosole drobiowym WINIARY zawijamy w plastry bekonu razem z kawałkami sera Brie i  grillujemy na rozgrzanym ruszcie, aż boczek stanie się przyjemnie chrupki. Podajemy z Sosem czosnkowym WINIARY i świeżą bagietką oraz lodową sałatą.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
  2. Szparagi oczyść i gotuj w rosole 8 minut, odsącz i ostudź.
  3. Ser pokrój na 8 słupków. W plastry bekonu zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
  4. Piecz na rozgrzanym grillu na złoty kolor.
  5. Podawaj z sosem czosnkowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: