Sos azjatycki

Oceń ten przepis!

3/5 3 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Porcje 1

3/5 3 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Plastry ananasa pokrój w małą kostkę.
  2. Obierz czosnek i drobno go posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
  3. Wymieszaj majonez, czosnek i kolendrę. Dopraw imbirem i chilli.
  4. Podawaj do szaszłyków drobiowych, kurczaka pieczonego, filetów grillowanych, kanapek, wrap lub naleśników wytrawnych.

Opis przepisu:

Sos azjatycki przemyca to, co charakterystyczne dla kuchni japońskiej, chińskiej czy wietnamskiej – intensywność przypraw – chili i imbiru – a także łagodność owoców – w tym wypadku ananasa. Składniki sosu azjatyckiego łączymy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i podajemy nie tylko z potrawami kuchni azjatyckiej, np. ryżami, rybami, warzywami, ale także jako dodatek do potraw przyrządzanych na grillu, do kanapek czy naleśników. Do sosu azjatyckiego koniecznie dodaj także kolendrę – przyprawową ikonę orientalnej kuchni.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?