1

2

Przepisy

Sos azjatycki

3/5 3 2 5 1

porcje: 1 porcja

Sos azjatycki przemyca to, co charakterystyczne dla kuchni japońskiej, chińskiej czy wietnamskiej – intensywność przypraw – chili i imbiru – a także łagodność owoców – w tym wypadku ananasa. Składniki sosu azjatyckiego łączymy Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i podajemy nie tylko z potrawami kuchni azjatyckiej, np. ryżami, rybami, warzywami, ale także jako dodatek do potraw przyrządzanych na grillu, do kanapek czy naleśników. Do sosu azjatyckiego koniecznie dodaj także kolendrę – przyprawową ikonę orientalnej kuchni.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Plastry ananasa pokrój w małą kostkę.
  2. Obierz czosnek i drobno go posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
  3. Wymieszaj majonez, czosnek i kolendrę. Dopraw imbirem i chilli.
  4. Podawaj do szaszłyków drobiowych, kurczaka pieczonego, filetów grillowanych, kanapek, wrap lub naleśników wytrawnych.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: