1

2

Przepisy

SAŁATKA BURACZANA Z FETĄ

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 3 porcje

Przygotowanie:

Całe umyte buraki ugotować w wodzie z listkami laurowymi, zielem angielskim, kilkoma ziarnami pieprzu czarnego i szczyptą soli.
Gdy buraki będą się już gotowały, zakwasić lekko wodę octem winnym.
Po przestudzeniu obrać ze skórki, pokroić w kostkę i przełożyć do salaterki.
Pokroić w kostkę ser feta/fawita/bałkański i dodać do buraków.
Sugerowana proporcja to 1 część sera i 2 części buraków, ale to kwestia gustu.
Całość zalać sosem jogurtowo-czosnkowym:
gęsty jogurt naturalny wymieszać z majonezem, odrobiną soli i wciśniętym świeżym czosnkiem.
Prosta i pyszna sałatka :)
SMACZNEGO!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: