1

2

Przepisy

Zawijane szaszłyki z boczku i pora

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Białą część pora kroimy na kawałki długości około 2 cm. Blanszujemy przez 3-4 min i wyławiamy z wody. Odsączamy na papierowym ręczniku. Plasterki boczku składamy na pół i na każdy plaster kładziemy po kawałku pora. Zwijamy.Przekłuwamy wykałaczką i nabijamy kolejne porcje. Posypujemy przyprawą i suszonymi pomidorami. Grillujemy. Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: