1

2

Przepisy

Szaszłyk z wątróbek drobiowych

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 1 porcja

Przygotowanie:

Wątróbki myjemy, czyścimy z tłuszczu i błon. Dzielimy na pojedyncze kawałki, ale nie kroimy. Boczek kroimy na plasterki o boku 2,5 cm. Wątróbkę i boczek mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą, posiekanym, utartym z odrobiną soli soli czosnkiem, sosem sojowym, olejem, sokiem z cytryny, miodem i przyprawami. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki, co jakiś czas mieszamy. Suszone śliwki zalewamy odrobiną wrzątku, żeby spęczniały. Na patyki nabijamyna przemian boczek, wątróbkę, śliwkę. Następnie grillujemy. Tak przygotowane saszłyki podaje się również na zimno.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: