Schab w sosie pieczeniowo-kremowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 23 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pokrój schab w małe kotleciki. Rozbij je i oprósz solą i pieprzem.
  2. Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju. Obsmażaj kotleciki na patelni, aż płyn odparuje.
  3. Sos rozmieszaj z 300 ml zimnej wody, wlej na patelnię, duś ok. 5 minut, dodaj śmietankę.
  4. Na koniec smażenia możesz dodać 50 g żółtego startego sera.

Opis przepisu:

Zamiast schabowych – schab z patelni w sosie pieczeniowo-kremowym. Obsmażone saute plastry mięsa podajemy z pysznym Sosem Pomysłowym pieczeniowo-kremowym do schabu z patelni WINIARY, przyrządzonym na śmietance. Sos możemy doprawić startym żółtym serem. Schab podajemy z sosem i ziemniakami z patelni lub porcją ryżu. Pyszny w towarzystwie sałaty rzymskiej ze śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?