1

2

Przepisy

Dżem z płatków dzikiej róży

4/5 4 3 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 1 porcja

Przygotowanie:

Płatki myjemy i suszymy na ściereczce.

W rondelku zagotowujemy wodę i wsypujemy płatki. Trzymamy na małym ogniu około 2 minuty ciągle mieszając. Skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy dżem fix i cukier trzcinowy.Intensywnie mieszamy i trzymamy na gazie jeszcze około 5 minut. Od razu przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: