1

2

Przepisy

grillowana uczta

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

Pierś kurczaka marynujemy dzień wcześniej przed planowanym grillowaniem.Należy pierś umieścić w folii, dodać 4 łyżki majonezu , 3 łyżki kwaśnej śmietany, pieprz, sól , odrobinę ziół prowansalskich, szczelnie zawiązać torebkę i pozostawić na noc w lodówce.W dzień grillowania wyjmujemy pierś, okręcamy w złotko, kładziemy na rozgrzanym grillu.Bakłażana kroimy w plastry , dodajemy pomidorki pokrojone w pół , dodajemy do nich zioła, sól , pieprz, formujemy z folii coś jak miseczkę wkładamy warzywa ,zalewamy bulionem , zakręcamy złotko tak by się bulion nie wylał.Gdy juz kurczak sie podpiecze odkręcamy go z folii, otrzymujemy soczystego kurczaka, kładziemy go na 5 minut na grillu by nadmiar soku mogł odparować.Warzywa odwijamy , otrzymujemy coś w rodzaju warzywnej papki , przekładamy warzywa na talerz z ryżem, skrapiamy cytryną( można jeść bez ryżu ,ale tak wybornie smakuje i jest bardzo sycące) z boku kładziemy pierś. Jest to pyszne danie,zdrowe i dające dużo energii. Polecam!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: