1

2

Przepisy

Soczyste żeberka w miodzie

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 6 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Żeberka umyte i pokrojone w kawałki ok. 2 żeberka smażymy na patelni.
Do miseczki dodajemy 2 łyżki miodu i 1 łyżkę ketchupu pikantnego oraz łyżkę oleju.Dokładnie mieszamy.Dosypujemy przyprawy.
Żeberka solimy i pieprzymy. Wykładamy do żarodpornego naczycia polewając całość przygotowanym sosem.Pieczemy ok 120 min pamiętając o tym aby 20 min przed końcem zdjąć przykrycie z naczynia i pozwolić żeberkom się podpiec u góry.
Smacznego :) Żeberka są jeszcze pyszniejsze następnego dnia :) Podawane z mizerią i ziemniaczkami są wspaniałym daniem.

1 wskazówka do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: