Soczysty schab ze śliwką

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 8

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przez całą długość schabu zrób otwór i wypełnij suszonymi śliwkami.
  2. Z górnej części opakowania wyjmij woreczek.
  3. Do woreczka włóż mięso i wsyp przyprawy z dolnej części opakowania POMYSŁ NA…
  4. Delikatnie rozprowadź przyprawy na mięsie.
  5. Wlej 50 ml zimnej wody i zamknij woreczek zapinką.
  6. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik rozgrzej do 200°C.
  7. Piecz na najniższym poziomie przez 60 minut.

Opis przepisu:

Soczysty schab ze śliwką to idealna kompozycja na niedzielny rodzinny obiad. Schab po wystudzeniu możesz również serwować na świeżym i chrupiącym pieczywie z dodatkiem sałaty masłowej i pomidorka. Wspaniałą rolę w przygotowaniu dania odgrywa WINIARY POMYSŁ NA..., gdzie znajduje się mieszanka aromatycznych przypraw, a szczelny woreczek daje gwarancję soczystego mięsa. Wypróbuj koniecznie przepis na soczysty schab ze śliwką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Kamila
    Bardzo dziękuję za przepis. Schab mięciutki i soczysty, a smak niesamowity dzięki przyprawom w woreczku.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?