Kurczak z ryżem i warzywami

4/5 4 15 5 1

przygotowanie: 30 min

oczekiwanie: 15 min

porcje: 4 porcje

226 calories kalorie: 226 kcal / porcja

Coś dla miłośników nieco orientalnych smaków, a także dań smażonych - kurczak z ryżem i warzywami doprawiony prosto i pysznie WINIARY Przyprawą do zup, sosów, sałatek. To potrawa niezwykle prosta w przyrządzeniu, a jednocześnie różnorodna, bo do jej przygotowania potrzebujemy nie tylko ryżu i kurczaka, ale także bukietu kolorowych warzyw. Kurczaka z ryżem i warzywami możesz zajadać jako samodzielne danie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w paski.
  2. Pokrojone filety skrop przyprawą i posyp mąką ziemniaczaną. Usmaż filety na tłuszczu.
  3. Pokrój kapustę pekińską. Włoszczyznę obierz, oczyść i rozdrobnij.
  4. Smaż warzywa przez 15 minut. Następnie dodaj mięso, ryż i kapustę.
  5. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  6. Podawaj jako samodzielne danie.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.