Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Kurczak z ryżem i warzywami

Kurczak z ryżem i warzywami
  • Kurczak z ryżem i warzywami
  • Kurczak z ryżem i warzywami
  • Kurczak z ryżem i warzywami
  • Kurczak z ryżem i warzywami
  • Kurczak z ryżem i warzywami
  • Kurczak z ryżem i warzywami
  • Kurczak z ryżem i warzywami
  • Kurczak z ryżem i warzywami
  • czas Łączny czas: 45 min (Przygotowanie: 25 min Oczekiwanie 20 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 226 kcal / 1 porcję

Obiad z patelni: smażony kurczak z ryżem i warzywami (marchew, pietruszka, seler, por plus mała kapusta pekińska), doprawiony prosto i pysznie tylko Przyprawą do zup, sosów i sałatek.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso pokrój w paski.
  2. Pokrojone filety skrop przyprawą i posyp mąką ziemniaczaną.
  3. Usmaż filety na tłuszczu.
  4. Pokrój kapustę pekińską.
  5. Włoszczyznę obierz, oczyść i rozdrobnij.
  6. Smaż warzywa przez 15 minut.
  7. Dodaj mięso, ryż i kapustę.
  8. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  9. Podawaj jako samodzielne danie.
Kalorie: 904 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Kurczak z ryżem i warzywami

Wydrukuj przepis

Kurczak z ryżem i warzywami

Zgłoś przepis do moderacji