1

2

Przepisy

Kurczak z ryżem i warzywami

4/5 4 14 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

226 calories kalorie: 226 kcal / porcja

Obiad z patelni: smażony kurczak z ryżem i warzywami (marchew, pietruszka, seler, por plus mała kapusta pekińska), doprawiony prosto i pysznie tylko Przyprawą do zup, sosów i sałatek.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w paski.
  2. Pokrojone filety skrop przyprawą i posyp mąką ziemniaczaną.
  3. Usmaż filety na tłuszczu.
  4. Pokrój kapustę pekińską.
  5. Włoszczyznę obierz, oczyść i rozdrobnij.
  6. Smaż warzywa przez 15 minut.
  7. Dodaj mięso, ryż i kapustę.
  8. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  9. Podawaj jako samodzielne danie.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: