1

2

Przepisy

Krem ze szparagów z parmezanem

4/5 4 13 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

195 calories kalorie: 195 kcal / porcja


Krem szparagowy to elegancka i wyjątkowa zupa, która najlepiej wygląda podana w białych, ceramicznych miseczkach. Wbrew pozorom - zupa krem ze szparagów nie jest trudna do przygotowania.

Zielone szparagi gotujemy w bulionie na bazie aromatycznej Kostki do smaku warzywnej WINIARY, zagęszczamy śmietanką, doprawiamy, szybko miksujemy i podajemy ze startym parmezanem oraz posiekaną bazylią. Przed podaniem polecamy skropić krem ze szparagów kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyść szparagi, odetnij twarde końcówki i dokładnie umyj.
  2. Pokrój szparagi na kawałki.
  3. Zagotuj 3 szklanki wody, wrzuć kostki bulionowe i szparagi.
  4. Gotuj razem przez 15 minut.
  5. Dodaj śmietankę, 2 łyżki parmezanu i bazylię. Całość zmiksuj.
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: