Krem ze szparagów z parmezanem

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyść szparagi, odetnij twarde końcówki i dokładnie umyj.
  2. Pokrój szparagi na kawałki.
  3. Zagotuj 3 szklanki wody, wrzuć kostki bulionowe i szparagi.
  4. Gotuj razem przez 15 minut.
  5. Dodaj śmietankę, 2 łyżki parmezanu i bazylię. Całość zmiksuj.
  6. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Opis przepisu:


Krem szparagowy to elegancka i wyjątkowa zupa, która najlepiej wygląda podana w białych, ceramicznych miseczkach. Wbrew pozorom - zupa krem ze szparagów nie jest trudna do przygotowania.

Zielone szparagi gotujemy w bulionie na bazie aromatycznej Kostki do smaku warzywnej WINIARY, zagęszczamy śmietanką, doprawiamy, szybko miksujemy i podajemy ze startym parmezanem oraz posiekaną bazylią. Przed podaniem polecamy skropić krem ze szparagów kilkoma kroplami oliwy z oliwek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?