1

2

Przepisy

Pierś z kurczaka pod cebulową pierzynką

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka wyporcjować na 4 kotlety. Delikatnie rozklepać. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Blaszkę posmarować olejem. Ułożyć kotlety z piersi jeden obok drugiego.

Cebulę pokroić w kostkę, a następnie wymieszać razem z majonezem.

Na każdy kawałek mięsa nałożyć cebulę wymieszaną z majonezem, a następnie plaster sera.

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 30 minut. Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: