1

2

Przepisy

Dżem porzeczkowo - kokosowy

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 15 porcji

Przygotowanie:

Czerwone porzeczki opłukać i przełożyć do garnka, zasypać wiórkami i wymieszać dodając 1 łyżkę wody, lekko podgotować, dodać Fix masz dżem wymieszać i podgrzewać ok. 7 minut, dodać cukier i kolejne kilka minut podgrzewać. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Uwaga :) słoiczki znikają w szybkim tempie :)
ps. liczba porcji ok. 3 małych słoiczków

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: