Polędwiczki z prawdziwkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyść warzywa i grzyby. Marchew, pietruszkę i cebulę pokrój w drobną kostkę. Grzyby pokrój w plastry.
  2. Na patelni rozgrzej połowę masła. Podsmaż na nim warzywa i grzyby.
  3. Polędwiczki natrzyj pieprzem. Smaż na pozostałym maśle przez 15 minut.
  4. Usmażone polędwiczki pokrój w ukośne plastry i przełóż z powrotem na patelnię.
  5. Mięso dopraw przyprawą JARZYNKA i przykryj pokrywką na 5 minut.
  6. Gotowe polędwiczki obłóż warzywami z grzybami.
  7. Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.

Opis przepisu:

Każda potrawa wzbogacona dodatkiem grzybów leśnych zyskuje taką głębię smaku i aromatu, jakiej nie sposób uzyskać inną kompozycją przypraw... Wypróbuj przepis na polędwiczki z prawdziwkami i włoszczyzną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?