Łosoś smażony

4/5 4 29 5 1
4/5 4 29 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Na rozgrzanym oleju smaż rybę po 10 minut z każdej strony.
  3. Podawaj z warzywami (ziemniaki, marchew, seler naciowy, cukinia lub kabaczek) gotowanymi, a następnie podsmażonymi na maśle.

Opis przepisu:

Łosoś smażony na patelni to obiadowy "samograj": można go podać z dowolnymi warzywami (np. szpinakiem, cukinią duszoną z pomidorami), z ziemniakami, ryżem lub bagietką. A rybę przyprawiamy najprościej w świecie: tylko przyprawą Ziarenka Smaku oraz pieprzem. Pyszne, praktyczne, pożywne.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?