1

2

Przepisy

Łosoś smażony

5/5

przygotowanie: 5 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 384 kcal / porcja

Łosoś smażony na patelni to obiadowy "samograj": można go podać z dowolnymi warzywami (np. szpinakiem, cukinią duszoną z pomidorami), z ziemniakami, ryżem lub bagietką. A rybę przyprawiamy najprościej w świecie: tylko przyprawą Ziarenka Smaku oraz pieprzem. Pyszne, praktyczne, pożywne.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Na rozgrzanym oleju smaż rybę po 10 minut z każdej strony.
  3. Podawaj z warzywami (ziemniaki, marchew, seler naciowy, cukinia lub kabaczek) gotowanymi, a następnie podsmażonymi na maśle.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: