Pieczone udka z pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyść warzywa. Por pokrój w ukośne, grube plastry.
  2. Umyj mięso. Z górnej części opakowania POMYSŁ NA … wyjmij woreczek. Do woreczka włóż mięso, całe pieczarki oraz plastry pora. Wsyp zawartość dolnej części opakowania i potrząsaj delikatnie woreczkiem, aby rozprowadzić przyprawy. Woreczek zaciśnij zapinką i przełóż do naczynia do zapiekania.
  3. Piecz 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
  4. Danie podawaj z ryżem lub makaronem i sałatką z pomidorów.

Opis przepisu:

Pałki z kurczaka, zapiekane z porem i pieczarkami. Do przyprawiania i pieczenia - praktyczny WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami. Pieczone udka z pieczarkami z dodatkiem ziemniaczków z wody posypane koperkiem to idealny obiad dla całej rodziny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?