Pieczone żeberka z powidłami

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 5

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka oczyść i przekrój na porcje.
  2. Żeberka posmaruj keczupem i powidłami.
  3. Oprósz je przyprawą z dolnej części opakowania POMYSŁ NA …
  4. Z górnej części opakowania wyjmij woreczek i włóż do niego żeberka.
  5. Woreczek zapnij dokładnie zapinką i ułóż w naczyniu do zapiekania.
  6. Nagrzej piekarnik do 200°C. Piecz żeberka 60 minut.
  7. Woreczek przetnij i pozostaw na chwilę do odparowania.
  8. Żeberka podawaj z kaszą jaglaną i sałatką kapusty pekińskiej.

Opis przepisu:

Żeberka inaczej – z powidłami, które wzbogacą bukiet smakowy naszego obiadu. Danie idealnie nadaje się na niedzielny posiłek dla całej rodziny. Dodajmy WINIARY pomysł na… Soczyste Żeberka, a potrawa uzyska aromat, który z powodzeniem zaprosi do jadalni wszystkim domowników. Możemy podawać z kaszą jaglaną i sałatką z kapusty pekińskiej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?