Soczyste udka faszerowane

4/5 4 10 5 1
4/5 4 10 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyść pałki i usuń z nich delikatnie kości.
  2. Oczyść paprykę. Następnie razem z szynką pokrój w kostkę.
  3. Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Wymieszaj szynkę, paprykę, pieczarki i natkę pietruszki.
  5. Tak przygotowany farsz wkładaj w pałki, w miejsce kości.
  6. Z górnej części opakowania POMYSŁ NA… wyjmij woreczek i ułóż w nim pałeczki.
  7. Oprósz je przyprawą z dolnej części opakowania. Zapnij załączoną zapinką. Delikatnie potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawę po mięsie. Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania.
  8. Rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz mięso przez około 50-60 minut.
  9. Wyjmij naczynie z piekarnika, ostrożnie przetnij woreczek i przełóż pałki na półmisek. Do faszerowanych pałek świetnie będą pasowały kluseczki francuskie.

Opis przepisu:

WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z papryką i ziołami plus pałki z kurczaka faszerowane szynką konserwową, czerwoną papryką, natką i pieczarkami... pycha.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?