Soczyste udka faszerowane

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyść pałki i usuń z nich delikatnie kości.
  2. Oczyść paprykę. Następnie razem z szynką pokrój w kostkę.
  3. Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Wymieszaj szynkę, paprykę, pieczarki i natkę pietruszki.
  5. Tak przygotowany farsz wkładaj w pałki, w miejsce kości.
  6. Z górnej części opakowania POMYSŁ NA… wyjmij woreczek i ułóż w nim pałeczki.
  7. Oprósz je przyprawą z dolnej części opakowania. Zapnij załączoną zapinką. Delikatnie potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawę po mięsie. Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania.
  8. Rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz mięso przez około 50-60 minut.
  9. Wyjmij naczynie z piekarnika, ostrożnie przetnij woreczek i przełóż pałki na półmisek. Do faszerowanych pałek świetnie będą pasowały kluseczki francuskie.

Opis przepisu:

Wykwintne danie, które świetnie sprawdzi się jako przystawka podczas różnych przyjęć. WINIARY pomysł na... soczystego kurczaka z papryką i ziołami fantastycznie wzmocni smak naszej potrawy i wydobędzie z niej to, co najlepsze. Farsz z czerwonej papryki, pieczarek i szynki konserwowej świetnie będzie współgrać z soczystym mięsem kurczaka. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?