1

2

Przepisy

Soczyste udka faszerowane

4/5 4 10 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 4 porcje

484 calories kalorie: 484 kcal / porcja

WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z papryką i ziołami plus pałki z kurczaka faszerowane szynką konserwową, czerwoną papryką, natką i pieczarkami... pycha.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyść pałki i usuń z nich delikatnie kości.
  2. Oczyść paprykę.
  3. Szynkę i paprykę pokrój w kostkę.
  4. Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  5. Wymieszaj szynkę, paprykę, pieczarki i natkę pietruszki.
  6. Tak przygotowany farsz wkładaj w pałki, w miejsce kości.
  7. Z górnej części opakowania POMYSŁ NA… wyjmij woreczek i ułóż w nim pałeczki.
  8. Oprósz je przyprawą z dolnej części opakowania.
  9. Zapnij załączoną zapinką.
  10. Delikatnie potrząsając woreczkiem rozprowadź przyprawę po mięsie.
  11. Ułóż mięso w naczyniu do zapiekania.
  12. Rozgrzej piekarnik do 200°C, piecz mięso przez około 50-60 minut.
  13. Wyjmij naczynie z piekarnika, ostrożnie przetnij woreczek i przełóż pałki na półmisek.
  14. Do faszerowanych pałek świetnie będą pasowały kluseczki francuskie.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: