1

2

Przepisy

Żeberka w kapuście

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

512 calories kalorie: 512 kcal / porcja

Uwielbiana przez Polaków wieprzowina tym razem pod postacią żeberek w kapuście. Soczyste mięso dusimy w Bulionie na żeberkach WINIARY i w towarzystwie poszatkowanych kapusty i cebuli . Żeberka w kapuście nie są bynajmniej tradycyjnymi żeberkami, bo pod koniec duszenia doprawiamy je charakternym curry i rozgrzewającym imbirem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka zrumień na rozgrzanej oliwie.
  2. Cebulę obierz, posiekaj.
  3. Kapustę poszatkuj.
  4. Bulion rozpuść w 1 szklance gorącej wody.
  5. Do mięsa dodaj cebulę, Bulion i kapustę, duś 40 minut.
  6. Dopraw Przyprawą w płynie, curry i imbirem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: