1

2

Przepisy

Obiad z Karkówką w marynacie pikantno-ziołowej Winiary

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 40 minut

składniki:

Przygotowanie:

Mięso umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym następnie pokroić w plastry. Do małej miseczki wsypujemy zawartość saszetki, dodajemy 3 czubate łyżki łagodnego keczupu i dobrze składniki wymieszać. Następnie przekładamy marynatę do woreczka. Dodajemy kawałki mięsa i zamykamy zapinką. Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzamy marynatę na mięsie. Marynujemy w woreczku przez 45 minut w lodówce. Po wyjęciu z woreczka mięso jest gotowe do grillowania zarówno na grillu ogrodowym, w piekarniku jak i na grillu elektrycznym.
Ja grillowałam w piekarniku- 180 stopniach 40 minut.

Mizeria

Składniki:

1 ogórek zielony
kubek śmietany 18%
sól

Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Posypujemy solą i odstawiamy żeby zmiękły.
Wylewamy zgromadzona wodę z ogórków, wlewamy śmietanę i mieszamy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: