1

2

Przepisy

Czereśnie kandyzowane

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 0 minut

składniki:

Przygotowanie:

DZIEŃ 1
30 dag cukru zalewamy 1/4 szklanki wody, podgrzewamy, aż się rozpuści i studzimy. Wrzucamy do syropu wydrylowane czereśnie, podgrzewamy 20 min.( nie dopuszczając do wrzenia), przykrywamy i zostawiamy do następnego dnia.

DZIEŃ 2
Wyjmujemy owoce, do syropu dodajemy kolejne 40 dag cukru, rozpuszczamy go, znów wrzucamy czereśnie i podgrzewamy 15 min. Zostawiamy do następnego dnia.

DZIEŃ 3
Wyjmujemy owoce, dosypujemy do syropu resztę cukru, gdy się rozpuści, wrzucamy ponownie owoce, podgrzewamy 20 min. dodajemy sok z cytryny.
Studzimy i suszymy nadziewając na patyczki od szaszłyków. Wkładamy do słoiczków.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: