Brukselka w cieście

4/5 4 14 5 1

przygotowanie: 15 min

oczekiwanie: 15 min

porcje: 4 porcje

408 calories kalorie: 408 kcal / porcja


Brukselka nie powinna się kojarzyć tylko z zupą jarzynową – przepis na brukselkę w cieście to propozycja przystawki do dania głównego z mięsem lub przekąski, banalnie prosta do wykonania. Brukselkę gotujesz w gorącej wodzie do miękkości, następnie obtaczasz w cieście z mąki ziemniaczanej i pszennej, jajek i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, po czym smażysz aż do zarumienienia się brukselek w cieście. Skosztuj tej obiadowej jarzynki i sprawdź jeszcze inne dania z brukselką!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brukselkę oczyść, ugotuj w osolonej wodzie. Odsącz i ostudź.
  2. Wymieszaj mąki, jajka i Majonez do konsystencji gęstego ciasta.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Brukselki zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
  4. Brukselkę podawaj jako przystawkę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.