1

2

Przepisy

Zupa krem z serem

5/5 5 14 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

212 calories kalorie: 212 kcal / porcja

Na zwykły lub wyjątkowy obiad: zupa krem z serem. Gotujemy warzywa, dodajemy serek topiony, miksujemy i posypujemy natką. Można podawać z groszkiem ptysiowym lub zabłysnąć fantazyjnym dodatkiem: pikantnymi paluchami z francuskiego ciasta, pasztecikami z pieczarkowym farszem lub pokrojonymi ukośnie roladkami z krokietów z mięsem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
  2. Zalej 1 litrem wody i wsyp przyprawę ZIARENKA SMAKU.
  3. Gotuj do miękkości warzyw.
  4. Dodaj serek topiony.
  5. Zmiksuj zupę.
  6. Posyp natką pietruszki.
  7. Podawaj z groszkiem ptysiowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: