1

2

Przepisy

Sałatka śledziowo-ziemniaczana

4/5 4 5 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 90 minut

porcje: 4 porcje

489 calories kalorie: 489 kcal / porcja

Filety śledziowe, ziemniaki i zielona fasolka konserwowa, z sosem majonezowo-cebulowym - to danie, które doskonale sprawdzi się na świątecznym stole, ale również będzie idealną przekąską na mniejsze, rodzinne przyjęcia. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety mocz przez godzinę, pokrój w paski 1-2 cm.
  2. Ziemniaki pokrój w plastry.
  3. Fasolkę osącz z zalewy.
  4. Połącz składniki sałatki, dopraw do smaku.
  5. Cebulę zetrzyj na tarce, dodaj do Majonezu.
  6. Powstałym sosem polej sałatkę.
  7. Podawaj schłodzoną przez 30 minut w lodówce.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: