Sałatka śledziowo-ziemniaczana

4/5 4 5 5 1

przygotowanie: 15 min

oczekiwanie: 1 h 30 min

porcje: 4 porcje

489 calories kalorie: 489 kcal / porcja

Filety śledziowe, ziemniaki i zielona fasolka konserwowa, z sosem majonezowo-cebulowym - to danie, które doskonale sprawdzi się na świątecznym stole, ale również będzie idealną przekąską na mniejsze, rodzinne przyjęcia. Smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety mocz przez godzinę, pokrój w paski 1-2 cm.
  2. Ziemniaki pokrój w plastry, a fasolkę osącz z zalewy. Następnie połącz składniki sałatki, dopraw do smaku.
  3. Cebulę zetrzyj na tarce, dodaj do Majonezu. Powstałym sosem polej sałatkę.
  4. Powstałym sosem polej sałatkę.
  5. Wstaw na 30 minut do lodówki. Podawaj schłodzoną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.