1

2

Przepisy

Sernik kokosowy

5/5 5 19 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 8 porcji

Wszystkim fanom sernika oraz delikatnych wiórków kokosowych polecamy dziś przepis na nasz sernik kokosowy. Upieczona na złoty kolor pierzynka kokosowo – białkowa, pod którą znajdziemy puszystą masę serową… Brzmi pysznie, prawda? To domowe ciasto świetnie nada się zarówno na co dzień, jak i na rodzinne przyjęcia – zwłaszcza, jeśli do ciasta dodamy słodkie mandarynki lub przyozdobimy świeżym listkiem melisy.

składniki:

Liczba porcji:

ciasto:

masa serowa:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, rozwałkuj na blachę.
  2. Z cukru pudru na masę odłóż 6 łyżek.
  3. Ser zmiel w maszynce, wbij do niego 6 żółtek, dodaj olej, cukier puder, budyń, mleko.
  4. Masę dokładnie wymieszaj i wylej na wcześniej rozwałkowane ciasto.
  5. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj odłożony wcześniej cukier puder i wiórki kokosowe.
  6. Rozprowadź równomiernie na masie serowej.
  7. Sernik piecz ok. godziny w temperaturze 180°C.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • flaczki58
    wszystkim smakował! do masy dodałam olejek i trochę więcej cukru.Polecam bardzo łatwy i szybki w wykonaniu.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: