1

2

Przepisy

truskawkowa princessa

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

Galaretkę przygotowujemy według opisu z opakowania i odstawiamy do ostygnięcia. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami (dziury pomiędzy nimi zatykamy drobniejszymi kawałkami biszkoptów).

Truskawki myjemy i kroimy na drobne kawałeczki. Czekoladę i princessy siekamy na drobno.

Śmietanę lekko ubijamy, dodajemy śmietan-fixy i cukier puder i następnie ubijamy na sztywno. Do śmietany dodajemy truskawki, princessy i czekoladę i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Gotową masę wykładamy na blaszkę i wkładamy do lodówki do zastygnięcia.

Na stężałą masę wylewamy zimną galaretkę i ponownie chłodzimy do całkowitego ścięcia.

Smacznego życzy gruszka z fartuszka!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: