1

2

Przepisy

Udka kurczaka z miętą

3/5 3 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

-Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Skórę w wielu miejscach naciąć,natrzeć solą i pieprzem.
-Limonkę umyć gorącą wodą,osuszyć,skórkę drobno zetrzeć.Czosnek obrać i rozgnieść.Listki mięty umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i drobno posiekać.Wymieszać skórkę limonki,czosnek,miętę i zioła prowansalskie.Otrzymaną masą natrzeć mięso,a następnie pokropić je 3 łyżkami oliwy.
-Udka ułożyć na tacce aluminiowej i grillować ok.30 minut.W tym czasie wielokrotnie je odwracać i nacierać oliwą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: