Leczo z cukinii

Oceń ten przepis!

4/5 4 152 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 152 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz i drobno pokrój.
  2. Na patelni rozgrzej olej.
  3. Pokrój kiełbasę w kostkę.
  4. Na patelni zeszklij cebulę, a następnie dodaj do niej kiełbasę i całość duś przez chwilę.
  5. Marchew oczyść i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  6. Umyj paprykę i pokrój ją w kostkę.
  7. Oczyść cukinie, pokrój je w kostkę, w całości ze skórką.
  8. Marchew, paprykę i cukinię dodaj do garnka.
  9. Dodaj również kostkę bulionową i całość duś około 20 minut.
  10. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.

Opis przepisu:

Lekkie danie na letni obiad - leczo z cukinii, z kiełbasą oraz warzywami: czerwoną papryką, marchewką i cebulą. Wszystko razem dusimy w Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, doprawiając koncentratem pomidorowym, bazylią i oregano. Leczo można przyrządzić także w wersji wegetariańskiej - bez kiełbasy, na Bulionie warzywnym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Sabina
    Super smak,smakowało wszystkim! Następnym razem wrzucę mięsko :)
  • olusia91663
    Leczo bardzo pyszne.. można dodać do niego również pieczarki ;)
  • edelweiss
    Aby danie było bardziej sycące, warto dodać pokrojone w kostkę ziemniaczki, a dla podkręcenia smaku- papryczkę chilli:) tylko oczywiście nie można przesadzać:) na wierzch kleks z jogurtu i gotowe! dziś podałam taką wersję na obiad-pycha:)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?