1

2

Przepisy

Grillowane gruszki nadziewane wątróbką i serem lazur

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

1. Wątróbki umyj, oczyść z błonek i obtocz w mące. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka, a następnie zeszklij na 2 łyżkach masła. Dodaj wątróbkę i smaż razem 5 minut. Skrop winiakiem. Oprósz solą, pieprzem, oregano i mieloną papryką. Po ostudzeniu wątróbkę pokrój na niewielkie kawałki.

2. Śliwki drobno posiekaj i wymieszaj z serem lazur.

3. Gruszki umyj i osusz. Z każdej zetnij grubszy podłużny plasterek tak, aby ogonek pozostał. Łyżeczką wydrąż miąższ z pestkami. Skrop środki sokiem z cytryny. Następnie napełnij nadzieniem.

4. Na wierzchu połóż wiórki masła. Tak przygotowane gruszki ułóż na tackach do grillowania. Piecz około 20 minut.
5.Cukinie kroimy na podłużne plastry i grillujemy. Ser rozrabiamy z jogurtem , doprawiamy solą, pieprzem. Każdy plaster cukinie smarujemy serem i zwijamy w ruloniki, Pomidorki kroimy na pól i grillujemy. Układamy na cukinii

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: