1

2

Przepisy

faszerowana cukinia z grilla

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 40 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:

Umyte cukinie przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ, żeby zrobić miejsce na farsz.

Wydrążoną cukinię lekko posolić i odstawić na bok.

Miąższ podsmażyć na maśle.

Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone drobno pieczarki (lub starte na tarce o dużych oczkach), z równie drobno pokrojoną cebulą.

Chwilę smażyć, aż wyparuje cała woda z pieczarek.

Pod koniec smażenia dodać pokrojoną paprykę i smażyć jeszcze 5 minut.

Farsz pieczarkowy połączyć z miąższem z cukinii, dodać pokrojoną natkę pietruszki, surowe jajko i bułkę tartą.

Doprawić solą i pieprzem.

Wszystko dokładnie wymieszać.

Przygotowanym farszem napełnić cukinie, ułożyć na tackach do grilla i grillować, aż cukinia będzie miękka.

Pod koniec grillowania posypać startym serem i poczekać aż się rozpuści.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: