1

2

Przepisy

karkówka w ziołowej marynacie

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

1.Robimy marynatę:cebulę i czosnek obieramy i kroimy w niedużą kostkę.Mieszamy z oliwą,octem,posiekaną bazylia,solą,pieprzem i papryką.Karkówkę myjemy osuszamy każdy plaster lekko rozbijamy.Wkładamy do woreczka,wlewamy marynatę i szczelnie zamykamy.Potrząsamy kilkakrotnie,aby mięso się pokryło marynata i wkładamy na 8 godz. do lodówki.Mięso wyjmujemy i pieczemy na grillu smarując marynatą i pieczemy po 6-8 min. z obu stron.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: