Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Skrzydełka faszerowane

  • Skrzydełka faszerowane
  • czas Łączny czas: 90 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 10
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Skrzydełka z kurczaka umyć i osuszyć, następnie przy pomocy ostrego nożyka usunąć kości ( 3 pierwsze kości - pozostawiamy końcówkę skrzydełka).Pieczarki umyć,obrać,pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z pieczarkami podsmażyć na patelni. Dodać to oraz czosnek wyciśnięty, do mięsa mielonego,wbic jajko ,dodać bułkę tartą(gdy farsz jest zbyt mokry) doprawic do smaku("ziarenka smaku") i wszystko wymieszać. Następnie powstałą masą wypełniamy skrzydełka i zaszywamy lub spinamy wykałaczką. Nafaszerowane skrzydełka posypujemy przyprawą do kurczaka. I kładziemy na ruszt.opiekamy z każdej strony ,przewracając delikatnie. Można podawać je z sosem czosnkowym Winiary.
Kalorie: - kcal / 10 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Skrzydełka faszerowane

Wydrukuj przepis

Skrzydełka faszerowane

Zgłoś przepis do moderacji