1

2

Przepisy

Skrzydełka faszerowane

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 10 porcji

Przygotowanie:

Skrzydełka z kurczaka umyć i osuszyć, następnie przy pomocy ostrego nożyka usunąć kości ( 3 pierwsze kości - pozostawiamy końcówkę skrzydełka).Pieczarki umyć,obrać,pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z pieczarkami podsmażyć na patelni. Dodać to oraz czosnek wyciśnięty, do mięsa mielonego,wbic jajko ,dodać bułkę tartą(gdy farsz jest zbyt mokry) doprawic do smaku("ziarenka smaku") i wszystko wymieszać. Następnie powstałą masą wypełniamy skrzydełka i zaszywamy lub spinamy wykałaczką. Nafaszerowane skrzydełka posypujemy przyprawą do kurczaka. I kładziemy na ruszt.opiekamy z każdej strony ,przewracając delikatnie. Można podawać je z sosem czosnkowym Winiary.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: