Grillowana polędwica z tuńczyka

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwicę z tuńczyka (jeśli jest zamrożona najpierw należy rozmrozić) natrzyj solą, pieprzem, natką pietruszki oraz czosnkiem.
  2. Następnie należy wstawić ją do lodówki na około godzinę.
  3. Po schłodzeniu polać polędwicę odrobiną oliwy i smażyć na rozgrzanym grillu z każdej strony po około 5 minut.

Opis przepisu:

Pyszne lekkie a do tego wartościowe mięso z polędwicy tuńczyka to niezwykle atrakcyjny pomysł na grilla. Przepis jest banalnie prosty, wystarczy natrzeć polędwicę aromatycznymi przyprawami, czosnkiem, natką pietruszki oraz oliwą z oliwek. Tak przygotowaną rybę układamy na rozgrzanym grillu na dosłownie kilka chwil. Pyszną grillowaną polędwicę z tuńczyka podaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?