Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 37 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

4/5 4 37 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Formę do tarty, lub kilka małych foremek smarujemy masłem i wykładamy dokładnie ciastem francuskim.
  2. Budyń przyrządzamy zgodnie z informacją na opakowaniu (ja zmniejszam trochę ilość mleka, żeby budyń był bardziej gęsty), odstawiamy do schłodzenia.
  3. Budyniem wykładamy spód ciasta i układamy na wierzch połówki truskawek. Całość wkładamy do piekarnika na 25 min 180 stopni.
  4. Po wystudzeniu często dekoruję cukrem pudrem lub świeżą miętą.

Opis przepisu:

Przepis na tartę z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami to chyba najprostsza receptura na tartę na słodko! Spód formy wykładamy ciastem francuskim, a następnie schłodzonym Budyniem o smaku waniliowym WINIARY. Wierzch dekorujemy połówkami truskawek, całość pieczemy przez 25 minut i... tarta z ciasta francuskiego gotowa! Po wystudzeniu tartę na słodko możesz udekorować cukrem pudrem i listkami świeżej mięty. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?