Spaghetti z tuńczykiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 26 min.

  • Porcje 4

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W osolonej wodzie gotujemy makaron al dente.
  2. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na patelni do uzyskania jej miękkości,dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i wrzucamy odcedzony z wody tuńczyk do całości.
  3. Ściągamy z ognia, oprószyamy całość mąką i wlewamy śmietanę. Na minimalnym ogniu mieszamy sos doprowadzając do konsystencji gęstej, doprawić do smaku pieprzem i odrobiną "Ziarenek smaku".
  4. Makaron odgrzewam zawsze na niewielkiej ilości masła na patelni, całość dekoruję świeżą bazylią.

Opis przepisu:

Spaghetti z tuńczykiem to przepis na sycący, jednodaniowy obiad! Potrawa idealna do przygotowania, jeśli masz niewiele czasu, a chcesz zjeść pożywny i smaczny obiad. Spaghetti z tuńczyka przygotujesz w oparciu o ugotowany makaron i podsmażoną na niewielkiej ilości tłuszczu cebulkę z czosnkiem. Do całości wystarczy już tylko dodać tuńczyka, a całość doprawić do smaku przyprawami i aromatyczną, świeżą bazylią i... gotowe!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?