Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki. Nóżki drobno siekamy.
  2. Ser kroimy na małe kawałeczki.
  3. Cebulki przekrajamy na 4 części, czosnek i papryczkę siekamy bardzo drobno.
  4. Wszystkie składniki (poza kapeluszami pieczarek) mieszamy ze sobą i w szczelnym pojemniku zabieramy na grillowanie.
  5. Na rozgrzanym grillu układamy kapelusze pieczarek blaszkami do dołu. Polewamy je sosem tabasco i pieczemy aż będą w środku miękkie.
  6. Przewracamy je na druga stronę i do każdej nakładamy farsz.
  7. Pieczemy, aż pieczarki będą miękkie, a ser się roztopi.

Opis przepisu:

Pieczarki to grzyby, które polska kuchnia darzy niezwykłą sympatią. Nie inaczej jest i w tym przypadku. Podane prosto z grilla, faszerowane serem pleśniowym, stanowią wspaniałą przystawkę, którą podbijecie serca każdego smakosza. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?