1

2

Przepisy

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 2 porcje

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy i odkrajamy nóżki.

Nóżki drobno siekamy.

Ser kroimy na małe kawałeczki.

Cebulki przekrajamy na 4 części, czosnek i papryczkę siekamy bardzo drobno.

Wszystkie składniki (poza kapeluszami pieczarek) mieszamy ze sobą i w szczelnym pojemniku zabieramy na grillowanie ;)

Na rozgrzanym grillu układamy kapelusze pieczarek blaszkami do dołu. Polewamy je sosem tabasco i pieczemy aż będą w środku miękkie.

Przewracamy je na druga stronę i do każdej nakładamy farsz.

Pieczemy aż pieczarki będą miękkie a ser się roztopi.

Przed podaniem możemy dodać jeszcze kilka kropel tabasco.

Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: