Pomidory z Grilla

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyć pomidory, odkroić wierzchnią część i pokroić w kostkę. Pomidory wydrążyć.
  2. Do miseczki włożyć ser feta i rozdrobnić widelcem, dodać pokrojone w kostkę wierzchnie części pomidorów. Posiekać szczypiorek, czosnek obrać i wycisnąć. Dodać do fety. Dodać zioła i doprawić do smaku.
  3. Nadziać gotową masą pomidory i każdy oddzielnie zawinąć w folię aluminiową.
  4. Piec na dobrze rozgrzanym grillu ok. 20 min.

Opis przepisu:

Danie idealne na wiosenny sezon grillowy. Pomidory faszerujemy serem feta, uzupełnionym o czosnek, szczypiorek i przyprawy. Tak przygotowane warzywa owijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu przez około 20 minut. Potrawa z pewnością nada się na letniego, rodzinnego grilla i zasmakuje całej rodzinie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?